Sometimes in life you’ve got to be a movie

Eigenlijk echt gek dat ik hier zo weinig over film schrijf, toch één van mijn grotere passies. Daarom dit rubriekje invoeren: de films die ik deze week gezien heb.

The Avengers

Ondertussen wel al bij iedereen bekend denk ik. Een collectief van superhelden wordt opgeroepen om de wereld te redden. Op zich geen vernieuwend concept, dus uitvoering is des te belangrijker. En daar hebben ze goed hun best gedaan. Special effects zijn ok, de humor van Marvel zit erin, coole vijanden en dito helden en Scarlet Johanson! Een aanrader, zeker in de cinema.

Dark Shadows

Tim Burton is naast Luc Besson en Spielberg één van mijn favoriete regisseurs. Kijk maar naar Big Fish, wat een topfilm. Als er een nieuwe Burton verschijnt dan sta ik ook meteen als eerste in rij om die te checken. Dark Shadows, opnieuw met Depp en Carter, vertelt het verhaal van de Vampier Colins die zijn familiebedrijf probeert te redden. Daarvoor moet hij, als middeleeuwer, echter de gouden jaren ’60 weten te overleven. Het openingskwartier is ware Burton-stijl en adembenemend, maar dan zakt de film wat weg in clichés en flauwe woordgrappen. Niets zijn beste werk, maar zeker amusant voor een avondje in de zetel.

The Dictator

Daar is hij weer, die Sasha. Opnieuw met een typetje, klaar om te choqueren. Deze keer niet in mockumentary-vorm maar als echte fictiefilm. Als dictator van een verzonnen staatje, moet de dictator Aladeen verschijnen voor de VN-meeting in New York. En daar loopt het uiteraard mis. Op zich is de film wel grappig, zeker de muzikale intermezzo’s en bepaalde woordgrappen, maar het is wat te veel van hetzelfde. Maatschappijkritiek verborgen in overdrijving, stereotypering en choqueren, we hebben het net iets te veel gezien. Nu ja, met wat vrienden is zo’n film altijd wel leuk natuurlijk.

 

Een gedachte over “Sometimes in life you’ve got to be a movie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s